PÅ EKC Dansskola blir du omhändertagen och upplärd av några av Sveriges
främsta danslärare inom sitt område.
Våra lärare är pedagogiska och erfarna, kreativa och energiska, nyskapande och uppmärksamma
de har alla kvaliteter en bra lärare skall ha tycker vi.
De är där för din skull för att du skall lära dig och utvecklas på bästa sätt,
för att du skall ha roligt tillsammans med oss.
Vill du motionsdansa eller hobbydansa kan du göra det, vi tränar alla efter våra egna förutsättningar och ambitioner, vill du satsa mer kan du även göra det.
Vi har kurser på alla nivåer från nybörjare till proffesionell nivå.

Våra lärare undervisar på svenska men kan även övergå till engelska vid behov.
Varje termin bjuder vi även in gästlärare uifrån som kan fördjupa dina kunskaper. 
Dessa lektioner hålles ofttast på engelska eller med översättare.

 

Zeina Orientalisk dans och Hula Hawaii & Tahiti Zeina Orientalisk dans och Hula Hawaii & Tahiti

Zeina
Susanne Petrén Abou Shebika

Zeina  har dansat Orientalisk dans i mer än 30 år. Hon har även dansat balett, Jazzdans, Samba, Hawaii och Tahiti dans.
Hon startade EKC Dansskola tillsammans med Mohamed Abou Shebika
1997 men började undervisa i Stockholm redan 1985.
Zeina har arbetat som dansös i Kairo under 90 Talet och återvände till Sverige 1994 då hon och hennes man Mohamed bildade Dansgruppen Nefertari och startade dansundervisning och butiken Kairo Bazar i Stockholm. Zeina är en Internationellt erkänd danslärare, koreograf och Artist som ständigt reser världen över för att sprida sin konst. hennes dansstil är genuint Egyptisk och hon behärskar de flesta danstilar inom orientalisk dans från äldre stil till modern stil. Zeina leder kurser på EKC Dansskola i alla nivåer magdans, folklore, fusion, hawaii /tahiti och oriental workout samt en mängd intensivkurser. Hon är även intresserad av asiatiska dansstilar och har haft kurser i Japansk dans och Kinesisk Peacockdans. I höst leder Zeina kurser i orientalisk dans och huladans för alla nivåer.

Leyli Lärare i Orientalisk dans Leyli Lärare i Orientalisk dans

Leyli Shafabaksh
Leyli shafabaksh har dansat orientalisk dans sedan år 2002
Innan hon fann den Orientaliska dansen dansade hon salsa.  Efter att ha dansat intensivt många år på Egyptiskt Kulturcentrum började hon undervisa, ungdomar och vuxna. Leyli har studerat för flertalet Egyptiska lärare genom åren men fått sina mest  betydande kunskaper från Suzanne Petrén Abou Shebika och Mohamed Abou Shebika Leyli är aktiv medlem i dansgruppen Nefertari både som dansare och vikariende koreograf och lärare.
Med dansgruppen Nefertari framträder hon med danser från Egypten, tävlar och representerar Egyptiskt Kulturcentrum och Egypten i många olika kulturella sammanhang. Leyli har när hon var barn medverkat i en persisk dansgrupp som uppträdde i Sverige och är även kunnig inom persisk dans.
Leyli är en inspirerande lärare med ett gott humör och stark energi. 

Camilla Orientalisk dans Camilla Orientalisk dans

Camilla Lombardi
Medverkar på intensivkurser under våren men ej terminskurser
Camilla är en lärare som började dansa orientalisk dans 1999 hos Zeina och Mohammed Abou Shebika på EKC. Efter att ha studerat 5 år så blev Camilla en del av lärarteamet och dansgruppen Nefertari som hon reste och uppträde med bland annat i Egypten. Hon var den första solodansösen som Mohamed Kazafy uppträdde med utanför Reda Truppen och de har uppträtt tillsammans i Sverige, Italien och Egypten. 2007 till 2014 arbetade och bodde Camilla i Italien, Venedig och startade sin egen dansskola och dansgrupp Almas Oriental Dance Troupe och blev även medlem i Amaya Dance Company, en slovensk baserad dansgrupp som under 2011 turnerade i hela Europa med sin show Bellydance Infusion Project. Camilla är känd för sin egyptiska stil, kunskap och hennes explosiva energi på scenen. Hon reser runt i Europa för att undervisa och uppträda både som soloartist och i grupp.I höst leder Camilla kurs för fortsättare på Torsdagar.

Tina Lärare i Orientalisk dans för barn och vuxna Tina Lärare i Orientalisk dans för barn och vuxna

Tina Braimok

Tina har sitt ursprung från Irak och har dansat orientalisk dans i över 10 år på EKC. Hon har undervisat i orientalisk dans sedan 2013 och har även som barn dansat street och hiphop. Hon har även tagit klasser av flertalet egyptiska, ryska, irakiska och internationellt kända lärare. Hon har erfarenhet både som dansare i folkloregrupp och solodansös. Hon reser mycket världen över, där hon både tävlar, uppträder och deltar i flertalet internationella magdansfestivaler. Tina har bl. a. vunnit tävlingar i Ryssland och Italien. Den klassiska orientaliska stilen tarab är den stilen som står henne varmast om hjärtat. Hon undervisar för barn och vuxna på både nybörjare- och fort/mellan nivå. Under Tinas dansklasser fokuserar hon på att hitta alla rörelser i kroppen på bästa sätt, med en stor dos av glädje och känsla. I höst kommer Tina leda kurser för barn och ung/vux på Tisdagar.

Johanna Lärare i Ori Tahiti Johanna Lärare i Ori Tahiti

Johanna Drie
Ori Tahiti dans 
Johanna startade som elev på EKC för Zeina för några år sedan och har sedan rest flera gånger till Tahiti och andra länder för att fortsätta sina studier. 
Johanna lär ut många olika stilar inom polynesisk dans och leder i höst kurser för fortsättare på Onsdagar i Ori Tahiti.

Cecilia Hula och Orientalisk dans Cecilia Hula och Orientalisk dans

Cecilia Hjort
Hula & Orientalisk dans
Cecilia Hjort har varit på Fidjiöarna för nägra år sedan och studerat hula intensivt under en längre period, hon forsatte efter hemkomsten att studera med Zeina på EKC och är även medlem i Zeina Hula team där hon uppträder flitigt och var i september 2018 i Shanghai för att uppträda med Zeina Hula team. Cecilia var under hösten 2019 i Frankrike där hon studerade huladans, i höst är hon tillbaka på EKC och kommer leda en nybörjargrupp i hula på Måndagar och orientalisk dans för nybörjare på Onsdagar.

 

Tara Orientalisk dans, Jazzdans Tara Orientalisk dans, Jazzdans

Tara Kondo Bergström (Kommer ej undervisa våren 2021)
Tara har dansat magdans i tio år och har en stor passion för den. Hennes lärare har varit Michelle Mahasin, Martina von Schwerin och Zeina. Hon har även deltagit i workshops och tagit lektioner för olika lärare i orientalisk dans i bland annat Sverige, Spanien, Peru och deltagit i Bozenkas dancelab på Grekland.
Tara är utbildad danspedagog vid Karlstads universitet samt två år på danslinjer vid folkhögskola. På dessa utbildningar har Tara fått en stor kunskap i dansgenrerna jazz, balett, modern/nutida dans samt i komposition, improvisation, teori och pedagogik.
Hon började undervisa i dans 2014 och har under de senaste åren jobbat endast som danspedagog.
“Jag brinner för att ge mina elever dansglädje, och minst lika viktigt för mig är det att förmedla kunskap gällande teknik, musikalitet och uttryck. Att blanda magdansen med jazzdansen är för mig att få en fantastisk fusion med många olika musikaliska, tekniska och uttrycksfulla möjligheter.”

Maja Orientalisk dans Maja Orientalisk dans

Maja Skjöldevald
Vikarie i orientalisk dans alla nivåer .
Maja har dansat orientalisk dans i mer än 15 år och det är inte ovanligt att hon hoppar in som vikarie för ekc:s lärare när behovet finns, allt från nybörjare till professionell nivå. Hennes huvudsakliga tränare har varit Zeina men hon dansar även för egyptiska och internationella lärare. Maja reser ofta till magdansfestivaler världen över där hon tävlar, uppträder, och går workshops. Hon har vunnit flera priser från tävlingar i Ryssland, Kina, Polen, Slovakien, Tjeckien mm. Men det är inte ovanligt att du ser Maja uppträda i Stockholm med omnejd då hon ofta dansar på bröllop, fester och olika kulturella event inom ramen för sitt företag Maja Magdans. Hon uppträder också i duetter under namnet Sthlm Bellydancers. Maja undervisar med mycket glädje och energi på sina lektioner och målet är att man ska lämna dansklassen varm, inspirerad och fylld med dansglädje. Vare sig du är helt nybörjare eller har dansat ett tag får du lära dig teknik som utmanar dig och möta olika dansstilar inom den orientaliska dansen och egyptisk folklore. På Majas klasser lär du dig alltid efter din egna förmåga.

Egyptiskt Kulturcentrum Kairo Bazar
EKC Dansskola
Tjurbergsgatan 27, 118 56 Stockholm
Epost dans@ekcdansskola.se     Hemsida ekcdansskola.se