VÅRA LÄRARE

Zeina
Susanne Petrén Abou Shebika
Zeina  har dansat Orientalisk dans i mer än 30 år. Hon har även dansat balett, Jazzdans, samba, och Hawaii /Tahiti dans
Hon startade EKC Dansskola tillsammans med Mohamed Abou Shebika
1997 men började undervisa i Stockholm redan 1985.
Zeina har arbetat som dansös i Kairo under 90 Talet och återvände till Sverige 1994 då hon och hennes man Mohamed bildade Dansgruppen Nefertari och startade dansundervisning och butiken Kairo Bazar i Stockholm. Zeina är en Internationellt erkänd danslärare, koreograf och Artist som ständigt reser världen över för att sprida sin konst. hennes dansstil är genuint Egyptisk och hon behärskar de flesta danstilar inom orientalisk dans från äldre stil till modern stil. Zeina leder kurser på EKC Dansskola i alla nivåer magdans, folklore, fusion, hawaii /Tahiti och oriental workout samt en mängd intensivkurser.

Leyli Shafabaksh
Leyli shafabaksh har dansat orientalisk dans sedan år 2002
Innan hon fann den Orientaliska dansen dansade hon salsa.  Efter att ha dansat intensivt många år på Egyptiskt Kulturcentrum började hon undervisa, ungdomar och vuxna. Leyli har studerat för flertalet Egyptiska lärare genom åren men fått sina mest  betydande kunskaper från Suzanne Petrén Abou Shebika och Mohamed Abou Shebika Leyli är aktiv medlem i dansgruppen Nefertari där hon framträder med danser från Egypten och representerar Egyptiskt Kulturcentrum och Egypten i många olika kulturella sammanhang. Leyli har  när hon var barn medverkat i en persisk dansgrupp som uppträdde i Sverige och är även kunnig inom persisk dans

Anaheta Klappenbach

Hon började dansa magdans 2003,  Hon har studerat orientalisk dans, och dess folklorestilar för svenska såväl som egyptiska gästlärare. Listan är lång, men två namn värda att nämna är Suzanne Petren Abou Shebika,och den historiska mannen bakom magdansen -Mahmoud Reda och många fler. Sedan vårterminen 2007 har hon undervisat på Egyptiskt Kulturcentrum.
Där leder hon kurser för ungdomar och vuxna i både orientalisk och persisk dans.
Hon är även ledare och koreograf för den persiska dansgruppen Tapesh. Hon har dansat persisk dans och studerat dess folklorestilar sedan barnsben.
Anaheta är medlem i dansgruppen Nefertari på EKC Dansskola.


 

Camilla Lombardi
Camilla är en lärare som började dansa orientalisk dans 1999 hos Zeina och Mohammed Abou Shebika på EKC. Efter att ha studerat 5 år så blev Camilla en del av lärarteamet och dansgruppen Nefertari som hon reste och uppträde med bland annat i Egypten. Hon var den första solodansösen som Mohamed Kazafy uppträdde med utanför Reda Truppen och de har uppträtt tillsammans i Sverige, Italien och Egypten. 2007 till 2014 arbetade och bodde Camilla i Italien, Venedig och startade sin egen dansskola och dansgrupp Almas Oriental Dance Troupe och blev även medlem i Amaya Dance Company, en slovensk baserad dansgrupp som under 2011 turnerade i hela Europa med sin show Bellydance Infusion Project. Camilla är känd för sin egyptiska stil, kunskap och hennes explosiva energi på scenen. Hon reser runt i Europa för att undervisa och uppträda både som soloartist och i grupp.

Tina Braimok
Tina har sitt ursprung från Irak och har dansat orientalisk dans i över 8 år på EKC för Zeina och andra lärare. Hon har undervisat i orientalisk dans sedan 2013 och har även som barn dansat street och hip hop stilar. Hon har även tagit klasser av ett flertal egyptiska lärare inom både folklore och egyptisk magdans. Den klassiska orientaliska musiken till oriental song är den stilen som står henne varmast om hjärtat men gillar minst lika mycket alla folklore stilar från Mellanöstern. Hon undervisar för nybörjare på barn, ungdom och vuxen nivå.  Tinas klasser bygger upp en grundteknik som fokuserar på att hitta alla rörelser i kroppen på bästa sätt med en stor dos av glädje och känsla.

Emma Malmström
Emma Malmström
Är av Svensk-gambianskt ursprung
Hon har dansat sedan tre års ålder varav orientalisk dans i 9 år
har dansat Egyptisk dans för både svenska och egyptiska lärare
Pluggar balett,street och jazz på danslinjen och jobbar som instruktör i lekgympa och barndans sedan fem år tilbaka på olika danskolor runt om i Stockholm.
Emma är medlem i dansgruppen Nefertari på EKC Dansskola.

Egyptiskt Kulturcentrum Kairo Bazar
EKC Dansskola
Tjurbergsgatan 27, 118 56 Stockholm
Epost dans@ekcdansskola.se     Hemsida ekcdansskola.se